stockholmshanghai.blogg.se

En svensk dag

Kategori: Läsvärt / Sevärt

 

Börjar dagen med ett trevligt frukostmöte arrangerat av the Swedish Chamber of Commerce med gästtalare Handelsbankens Kinarådgivaret Frédéric Cho. Han delger på ett engagerat och inspirerat sätt sin syn på de stora utmaningar men även möjligheter som nuvarande ledning med President Xi Jinping och Premiärminister Li Keqiang står inför och hur dessa förändringar kan påverka utländska företag som verkar i Kina .
 
Han har på det hela en positiv syn och förhoppning om att ledningen genom ett lugnt och försiktigt genomförande av behövliga reformer på sikt också uppnår ett bättre , mer jämlikt och sunt konkurrensutsatt affärsklimat .
 
 
  
 
Frédéric Cho har en spännande bakgrund. Svensk med koreansk-kinesiskt påbrå på sin papas sida och fransk på sin mammas. Han är för närvarande Special Advisor, Asia Corporate Finance på Handelsbanken och vice chairman of Sweden-China Trade Council.  Fick ett stipendium och började 1982 studera på Pekings Universitet  och har bott och arbetat i Kina i 18 år . Talar mandarin och besitter stor kunskap om kinesisk ekonomi, politik och kultur.
 
 
 
Tillsammans med journalisten Kerstin Danasten gav han 2012 ut Kina enligt Cho som är en intressant och lättläst introduktion till kinesisk ekonomi, politik och affärsliv.
 
 
♠♠♠♠
 
 
 
Dagen fortsätter i svenskhetens tecken med  the Swedish Club och Månadens lunch.
Drygt 20 Shanghaisvenskor som träffas på  trivsamma Ginger at the Park.
 
Trevligt som tusan och vi pratar om allt från våra landlords som vänder på örena ......libland lite too much och kortsiktigt i våra ögon dvs istället för att reparera läckande rör............så ställer de dit en hink !!!.......
till kommande festligheter och resor på kinesiska nyåret. 
 
♠♠♠♠
  

Kommentarer


Kommentera inlägget här: