stockholmshanghai.blogg.se

Om livet i Stockholm , Shanghai , en liten by i Italien och numera även i Nice

Äntligen fredag.......Antikviteter = NOT

Kategori: Restaurang och Bar

 
LJUVLIGT VÄDER
 
Jag hade tänkt att mamsingen och jag skulle åkt till "gardinmarknaden" för att beställa stolsöverdrag.
Har ännu inte varit där men det skall , precis som alla Shanghaimarknader,  vara ett jättehus FULLT av små butiker fullproppade med olika tyger....alltså rätt ÖVERVÄLDIGANDE enligt mig. 
Min mer vana marknadsshoppande väninna C hade dock förklarat precis till  VILKEN  ingång och VILKET bås vi skulle gå till vilket gjorde att jag kände viss tillförsikt inför uppdraget.
 
MEN 
 
bägge tycker vi att det är en alltför härlig dag att tillbringa inomhus i ett dammigt tyghus
och enas om att jag kan åka dit och beställa överdragen någon annan dag.
 
ISTÄLLET
 
tar vi en prommis i solen och  shoppar loss på "Antikmarknaden"
 
 
Ja jag har tidigare skrivit om att särskilt  antikt  är det förstås inte men vackra porslinsfat, teburkar, urnor och annat kul finns det i massor. Fastigheterna runt marknaden ska rivas, några handlare säger redan till våren 2015 och den roliga marknaden kommer då att upphöra. Inte vet jag om de känner att de inför flytten behöver omsätta sina lager men idag var många  i alla fall VÄLDIGT prutbenägna. Mycket fint hamnar i våra påsar och mer vill vi ha då jag inser att jag lämnat de mesta av mina kontanter hemma......på marknader som dessa  är det CASH is KING som råder. Vi tar en taxi hem , lastar av det vi redan inhandlat, hämtar mer kontanter och åker tillbaka.
 
Innan vi vandrar vidare bland stånden njuter vi en välförtjänt lunch i solen .
 
 
NÄ,  nu behöver vi ingen middag ikväll säger mor när hon har mumsat i sig den läckra salladen och mango smoothien.
 
MEN
  
nog slinker några nygrillade krispiga skivor Pekinganka ner utan problem vid kvällens besök på häftiga
restaurang DaDong.
 
 
FÖRST DOCK
 
 
lite knorr från vår sida.
Jag  bokade bord för över en vecka sedan och nog för att stället är poppis men det är STORT och när vi visas till ett pyttigt bord i en slags trist korridor i ett helt isolerat hörn säger vi  med tydligt rynkade ögonbryn
BU HAO
och efter visst konfererande mellan typ fem, sex inblandade servitörer får vi istället slå oss ner i baren mitt emot ankgrillen.
Kanske  inte i era öron låter som någon höjdare att sitta på långa raden men det är hur kul som helst att från parkett följa tillagningsprocessen av ankorna hos den här  välkända PEKINGDUCK specialisten.
 
 
Mätta och belåtna och inte en enda  synlig (ledig ) taxi ......vilket är väldigt ovanligt 
 
ABSOLUT
 
inga problem alls.....går precis lika bra att ta Metron, bara en vana vi har att allt som oftast slänga oss i en taxi varhelst vi ska......blir lätt så när en färd kostar 14 kr !!!!
 
 
 
GOD NATT
 
 

Kommentarer

  • Eva Peva säger:

    Vilken härlig dag med mamsen och mysiga bilder på er två. Kram Eva

    Svar: Hello dear. Ja vi har verkligen haft det mysigt. Mamma var väldigt duktig och roade sig själv på dagarna när vi arbetade Åkte både t bana och promenerade runt i våra kvarter.
    Må så gott
    Kram'
    M
    M W

    2014-05-25 | 20:56:36

Kommentera inlägget här: