stockholmshanghai.blogg.se

Om livet i Stockholm , Shanghai , en liten by i Italien och numera även i Nice

Rätt Vinnare ?

Kategori: Läsvärt / Sevärt

 

Ser den spännande dokumentären Guldläge på SvtPlay om sympatiske hoppryttaren Peder Fredricson.

 
 

Filmen handlar om hans uppladdningen inför OS i Rio sommaren 2016 och visar hur seriöst , metodiskt och hårt en ryttare av Peders kaliber måste träna för att klara av att finnas i den absoluta toppen. 

Här hemma i stallet .
 
Peder lyckades med bedriften att  ta silver  i individuella hoppningen.....
 

....och på Idrottsgalan i veckan fick han glädjande nog Jerringpriset för sin insats .

 

Jerringpriset eller Radiosportens Jerringpris är ett pris instiftat av sportredaktionen i Sveriges Radio. Priset är uppkallat efter den svenske radiopionjären Sven Jerring  och delas ut till en framgångsrik svensk idrottare för årets bästa svenska idrottsprestation. Den vackra glasskålen är formgiven av Göran Wärff, Kosta Boda 1978. Första pristagaren 1979 var Ingemar Stenmark.Sedan år 2000 har priset delats ut under Svenska Idrottsgalan i januari. 

 

Priset brukar också kallas "folkets pris", eftersom det är radiolyssnare som röstar fram den idrottare eller det idrottslag som gjort den för året "bästa idrottsprestationen".

Nu läser jag i svenska tidningar märkliga surt sa räven kommentarer kring att Fredricson vann ..... att det skulle vara en röstkupp från ridsportens anhängare..

Men det fiffiga med just det här priset är att  ALLA kan rösta på sin idol bland de nominerade vilket även gäller tex golf och simanhängare , INGEN har hindrat någon från att rösta på sin favorit.

...så HUR kan priset till Peder vara ORÄTTVIST ???

Några kommentarer handlar också om att det är hästen som skulle fått priset ...men då har man inte förstått något alls och definitivt ALDRIG suttit upp på en häst.

 
Peder arbetar med sina hästar hemma på fina gården Grevlunda på Österlen i Skåne 
Här tillsammans med sin fru Lisen Bratt , även hon en framgångsrik ryttarinna.
 
 

JAG
är i alla fall himla glad för Peder Fredricsons och ridsporten skull och hoppas att de behåller sin popularitet och önskar dem bägge än mer framgångar framöver. 

 
 

♠♠♠♠

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: