Bistecca Fiorentina
Kategori: Italien
Dottern har anlänt.
Sååå kul.

Hon är ingen direkt vän av tidiga morgnar .......morgonpromenaderna får Herrn och jag klara av själva.

MEN
till tennisen kommer hon gärna med .....och jag får bra stöd på min planhalva.

Minst en gång varje sommar riggar Vännerna och vi för en grillkväll OCH vi tar alla chanser att fira....passar således utmärkt nu när vi fått så trevligt besök.
Finns bara EN sak som då gäller.......Bistecca Fiorentina a la Tuscany.

Kärt barn har många namn och rätten benäms även som T-bone eller porterhouse.
En perfekt biffstecca ska vara formad som ett T omgiven av kött . Grillas på bägge sidor därefter öser man på med salt , olivolja och rosmarin.

Vi åker därför till grannbyn och bästa slaktaren .

....och som alltid levererar han stort och plockar fram en fantastiskt fin bit som han styckar upp i lämpliga grillbitar.

Inga ungherrar på plats denna vecka så vi sex klarar oss gott på fyra tjocka fina bitar.
Tillräckligt mycket mat ändå.

Regnmolnen hänger tunga ....vi håller tummarna ...OCH vi klarar oss, de drar förbi .
Vi kan sitta kvar ute på Vännernas terass och får istället ,tillsammans med vino och goda maten ,njuta av en röd och vacker solnedgång.
GOD NATT