Mat, vin och tryffel
Kategori: Italien
Frukostar på bra hotell brukar så gott som alltid vara mycket läckra men måste säga att på bägge ställena vi bott på under denna resa har det faktiskt varit något EXTRA. Det mesta på buffén , som juicerna , marmeladerna , ostarna ,
korvarna , äggen , honungen, brödet mm mm är närodlat och " hemgjort" av hotellen själva .
Otroligt fräscht och trevligt presenterat.

Går att sitta i den fina trädgården .....

....men det är faktiskt lite svalt tidigt på morgonen så vi flyttar in och tar kaffet i den trivsamma salongen.

Färden går vidare mot Castiglione Falletto och .....

...., vinhuset Paolo Scavino.

Ambitiös provning utav 10 av deras kvalitetsviner .
Runt bordet finns amerikaner, engelsmän , danskar samt Herrn och jag .

Även här leder avsmakningen till inköp ..... och Herrn får stuva ordentligt för att få in allt .

Enkel lunch vid stora torget i Monforte d’Alba.

I regionen odlas inte bara vin .
På slättlandet står hasselnötsträden tätt och det råder full aktivitet även kring dem .

Sista middagen innan hemfärd blir storslagen.
Vi åker till Grinzane Cavour och Al Castello
.

ATT
en restaurang med det namnet också ligger i ett slott är kanske inte så svårt att gissa 🤣🤣

Här har Chef Marc Lanteri och hans fru Amy sedan 2015 drivit restaurangen som har begåvats med en stjärna i Guide Micheline.

Ännu en fin upplevelse.
Spännande miljö
Underbar mat
Finfina viner
och
Ypperlig service .

Slottet är även center för vit tryffel från Alba. I oktober/november varje år hålls här auktion på säsongens finaste fynd av vita tryffeln .
Den 1 november 2018 blev resultatet av auktionen för de delikata svamparna en total försäljning på 393 900 Euro . Den största svampen var på 880 gram och klubbades till en affärsman i Hong Kong för 85 000 Euro .

God Natt