Firar i Förskott
Kategori: Restaurang och Bar








Kategori: Restaurang och Bar
Kategori: Shanghai
Kategori: Shanghai
Kategori: Läsvärt / Sevärt
Kategori: Restaurang och Bar
Tio i sju sitter jag fast i bilkö på väg i taxi ner mot the Bund. Väninnan ringer och undrar var jag är för vi har fått strikta instruktioner att vi INTE får komma för sent. .....phu med bara någon minut tillgodo glider jag in i baren på Mr and Mrs Bund dvs le Chef Paul Pairets andra ställe. ( nr 78 på samma lista - Worlds 50 Best Restaurants )
Får ett glas bubbel , slår mig ner hos väninnorna och hälsar på de andra middagsgästerna.
Vi får alla ett litet paket.
Till bords
.......10 gäster, 20 personal (varav en supertrevlig skånepåg) och 24 maträtter... nåja mer då munsbitar MEN med betoning på munsbitar.
En afton att minnas.
GOD NATT
men först ......
Filmerna jag tittade på i eftermiddags var dels den intressanta dokumentären om matbloggare som reser världen runt och ägnar sig åt vad vi gjorde ikväll....HELA TIDEN !!!
http://www.svtplay.se/video/2807257/foodies/
dels filmen om det spännande år , 2013, då dåvarande restaurang Frantzen Lindeberg i Stockholm försökte nå sin 3e Michelinstar http://www.svtplay.se/video/2794901/hunger/
Kategori: Shanghai
Kategori: Shanghai
Kategori: Shanghai
Kategori: Shanghai
Kategori: Stockholm
Kategori: Shanghai
Kategori: Shanghai
Kategori: Traditioner
Kineserna följer en strikt ordning perioden efter dödsdagen. De anser att den avlidnes själ kan stanna kvar i världen upp till 49 dagar och komma tillbaka hem för mat och vila. Därför lagar de mat och tänder rökelse för att guida själen till slutlig vila.
♠♠
Några timmar sydväst om Shanghai ligger Hangzhou där ett av Kinas mest populära gröna teer odlas , Longjin green tea . Teet har en hög kvalite och god smak. Skörden börjar i mitten på mars .Priserna varierar sedan mellan 1000 till 6000 SEK per kilo.
Tebladen torkas i en wok . Metoden ser enkel ut, odlarna rör konstant om bladen tills färgen blir gulaktig, men det behövs stor kunskap för att behärska torkningen på bästa sätt beroende på storlek och mjukheten i bladen.
För att få förtroendet att torka bladen från den delikata och priskänsliga första skörden krävs 10 års erfarenhet .
♠♠♠♠
Kategori: Shanghai
Kategori: Shanghai
Kategori: Shanghai
Kategori: Shanghai